Planétás hússaláta (egy óra alatt elkészíthető)
Hozzávalók:
40 dkg sertéslapocka
2 evőkanál olaj
2 fej vöröshagyma
só
15 dkg zöldpaprika
15 dkg paradicsom
15 dkg uborka
1 csomó retek
törött bors
1 fej saláta
1 csomó kapor
2 dl tejföl
1: A kicsontozott húst apró kockákra vágom. Forró olajon megfonnyasztom az egyik fej apróra vágott vöröshagymát, ráteszem a húskockákat, és megpirítom. 2 dl vizet öntök alá, megsózom, puhára párolva zsírjára sütöm. Hagyom kihülni.
2: Közben a maradék megtisztított, megmosott vöröshagymát, zöldpaprikát, paradicsomot, uborkát és retket apró kockákra vágom. Megsózom, megborsozom, és jól lehűtöm.
3: A kihűlt hússal összekeverem a zöldséget, és salátalevelekkel bélelt tálra öntöm. A tetejére locsolom a vágott kaporral elkevert, megsózott tejfölt.