Enni jó!

Azért élünk, hogy együnk, és azért eszünk, hogy éljünk!

Rakott kelkáposzta (másfél óra alatt elkészíthető)

Hozzávalók:

80 dkg kelkáposzta

30 dkg darált sertéshús

10 dkg rízs

5 dkg füstölt szalonna

2 dl tejföl

1 csipetnyi törött bors

1 fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

1 csapott evőkanál fűszerpaprika

1 mokkáskanálnyi majoranna

2 kávéskanálnyi köménymag

4 dkg zsír

1: A kelkáposzta torzsáját kivágom, a káposztát megtisztítom, megmosom és köménymagos, sós vízben félig puhára főzöm. A füstölt szalonnát apró kockákra vágom, és levés zsírban kisütöm. Hozzáadom a finomra vágott vöröshagymát és megpirítom. Fűszerpaprikát, fokhagymát teszek bele, jól összekeverem, majd a darált hússal és a fűszerekkel 15-20 percig párolom.

2: Kizsírozok egy jénai tálat, és a leveleire szedett kelkáposzta egy részét belerakom. Erre egy sor darált húst, egy sor párolt rizst teszek, folyamatosan váltakozva, ügyelve arra, hogy a tetejére kelkáposztalevél kerüljön. Tejföllel meglocsolom, és sütőben 35-40 percig sütöm.

3: A sütőből kivéve saját edényében, forrón tálalom.


Tejfölös kelbimbó (fél óra alatt elkészíthető)

Hozzávalók:

40 dkg kelbimbó

1 csipetnyi kakukkfű (elmaradhat)

2 dl tejföl

1 késhegynyi őrölt bors

1 késhegynyi köménymag

1: A kelbimbót megtisztítom, és forró, enyhén sós vízben felteszem főni. A főzővízbe beleszórom a kakukkfüvet. Mielőtt a kelbimbó puhára főne, szitára szedem és lecsepegtetem.

2: A tejfölt őrölt borssal, sóval és őrölt köménymaggal ízesítem.

3: Tálaláskor a kelbimbóra öntöm a fűszeres tejfölt.




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 7
Tegnapi: 1
Heti: 7
Havi: 7
Össz.: 11 764

Látogatottság növelés
Oldal: Zöldségételek
Enni jó! - © 2008 - 2024 - ennijo.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »