Enni jó!

Azért élünk, hogy együnk, és azért eszünk, hogy éljünk!

Fokhagymás olaj  Saláták ízesítésére, vagy húsok pácolására

(fél óra alatt elkészíthető)

Hozzávalók:

5 gerezd fokhagyma 

1 teáskanál só

4-5 dl étolaj

1: A fokhagymát a sóval alaposan összetöröm. Jól záródó üvegbe teszem, olajjal felöntöm. Hűtőszekrénybe teszem. Néhány nap múlva használható.


Gombás olaj Saláták ízesítésére, vagy húsok pácolására

(fél óra alatt elkészíthető)

Hozzávalók:

15 dkg gomba

1 teáskanál só

4-5 dl olaj

1: A lehetőleg vegyes, bő levet engedő gombát megtisztítom, egy evőkanálnyi olajon megpárolom, majd megsózom és összeturmixolom. Finom szitán lecsöpögtetem. A levét olajjal felöntöm, és jól záródó üvegben a hűtőszekrényben tárolom. Használat előtt felrázom. 


Almapüré (fél óra alatt elkészíthető)

Hozzávalók:

3 alma

1 darabka fahéj

4-5 szegfűszeg

1/2 citrom

1 evőkanál cukor

A meghámozott almát felszeletelem, és rövid lében a fűszerekkel együtt felteszem főni. Kb. 10-15 perc főzés után leszűröm. A megfőzött almát összetöröm és lehűtöm.


Tormás alma (fél óra alatt elkészíthető)

Hozzávalók:

3 evőkanál majonéz

6 dkg torma

4 dkg dióbél

1: A kész almapüréhez hozzákeverem a majonézt, a lereszelt, leforrázott, kicsavart tormát és a durvára összevágott dióbelet.

2: Jól lehűtve szárnyasok, egészben sült vadpecsenyék mellé kínálom.





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 8
Tegnapi: 1
Heti: 8
Havi: 8
Össz.: 11 765

Látogatottság növelés
Oldal: Mártások, ízesítők
Enni jó! - © 2008 - 2024 - ennijo.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »