Enni jó!

Azért élünk, hogy együnk, és azért eszünk, hogy éljünk!

Fokhagymás zellerkrémleves (háromnegyed óra alatt elkészíthető)

Hozzávalók:

1 zellergumó, a zöldjével együtt

burgonya

zöldségkrém (tubusos)

3 gerezd fokhagyma

kakukkfű

bazsalikom

2 dl tej

1 dl tejföl

1: A zellert és a burgonyát megtisztítom, megmosom és annyi sós vízben, hogy ellepje, puhára főzöm.

2: A főtt burgonyát és a zellert kanálnyi zöldségkrémmel péppé dolgozom, hozzáadom az összetört fokhagymát és a fűszereket, tejjel felengedem, majd hozzáadom a tejfölt.

3: Ha túl sűrű lenne, vízzel vagy erőlevessel higítom. Közepes tűzön felforralom.

4: Forrón, pirított kenyérkockákkal tálalom, kis tálban apróra vágott zellerzöldet helyezek az asztalra.


Nógrádi parasztleves (két és fél óra alatt elkészíthető)

Hozzávalók:

30 dkg tyúkhús

15 dkg marhahús

15dkg sertéshús

15dkg vegyes zöldség

5 dkg zeller

1 fej vöröshagyma

1 késhegynyi törött bors

2 csipetnyi sáfrány

3 dkg gomba

3 dkg zöldborsó

50 dkg friss paradicsom

5 dkg zöldpaprika

10 gombóc daragaluska

petrezselyemzöld


1: A húsokat megmosom, és hideg vízben felteszem főni.

2: A zöldségeket a fűszerekkel külön főzöm meg.

3: Ha mind a kettő puhára főtt, a levüket leszűröm, majd összeöntöm.

4: Tálaláskor a húsokat és a zöldségeket egyforma kockákra vágom. Beleteszem a daragaluskákat, és meghintem petrezselyemzölddel.


Pilisi sertésgulyás (másfél óra alatt elkészíthető)

Hozzávalók:

6 dkg füstölt szalonna

1 nagy fej vöröshagyma

1 evőkanál rózsapaprika

40 dkg sertéslapocka

1 késhegynyi fogkhagymakrém

1 kávéskanál köménymag

1 evőkanál gulyáskrém

30 dkg sárgarépa

15 dkg petrezselyemgyökér

1 zellerlevél

60 dkg rózsa burgonya

2 evőkanál csipetke


1: Először kis kockákra vágom a füstölt szalonnát, és kiolvasztom. Zsírjában kissé megpirítom a finomra vágott vöröshagymát, meghintem pirospaprikával, és ráteszem az ujjnyi vastagra vágott húst. Sóval, fokhagymapürével, köménymaggal és gulyáskrémmel fűszerezem. Zsírjára pirítom.

2: Felöntöm kb. 1,5 liter vízzel. Beleteszem a megtisztított, hosszában kettévágott vegyes zöldséget, zellerlevelet (nyáron egy zöldpaprikát is), és lassú tűzön főzöm.

3: Amikor a hús félig puha, beleteszem a nagy kockákra vágott krumplit, majd 10 perc múlva a csipetkét is.

4: Erősebb tűzön készre főzöm.

5: Mély tálban, forrón teszem az asztalra.






Weblap látogatottság számláló:

Mai: 12
Tegnapi: 1
Heti: 12
Havi: 12
Össz.: 11 769

Látogatottság növelés
Oldal: Levesek, egytál ételek
Enni jó! - © 2008 - 2024 - ennijo.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »